Сайт Марини Бєлової
Гість | RSS
| |
Головна » 2012 » Січень » 18 » ХІ Міжнародний молодіжний фестиваль 2012
12:24
ХІ Міжнародний молодіжний фестиваль 2012

„Прорив” на Міжнародний конкурс!

 

Для кращих учнів музичних шкіл існують різні конкурси,фестивалі професійної майстерності, починаючи з шкільних та міських, далі - районних, регіональних, обласних та Всеукраїнських. Та самі престижні – Міжнародні. Положення про ХІ Міжнародний молодіжний фестиваль „Мистецькі барви” було надіслано обласною державною адміністрацією управлінням культури і туризму начальникам відділів культури і туризму райдержадміністрацій, а далі – керівникам початкових спеціалізованих мистецьких закладів.

І спробували взяти участь та зробити „прорив” на цей фестиваль, який відбувся в місті Прилуки Чернігівської області з 3 по 6 січня 2012 року викладачі Долинської районної дитячої музичної школи  та одні з кращих учнів - Андрієнко Валерія (10 років) та Горова Віталія (14 років).

Цей фестиваль дуже престижний, бо в ньому приймала участь молодь не тільки з України, Росії, Білорусії та інших країн близького й далекого зарубіжжя - навіть з Китаю. Вікові категорії були різні: юніори – до 8 років, молодша група – 9-12 років, середня - 13-15 років та старша.

Журі фестивалю було дуже компетентне: О.Дубовик – директор цього фестивалю; В.Гайдук – директор фестивалю „Зоряний дощ”, композитор; Ю. Діденко – директор Міжнародного фестивалю „Морський коник”; Мілорад Піліч – організатор Міжнародних фестивалів, Сербія; О.Железняков – соліст білоруського державного ансамблю „Пісняри”; Н. Дрожжина – доцент Харківського національного університету мистецтв; В. Годовський – професор, голова журі, заслужений діяч мистецтв України.

Було чому повчитися та послухати, бо всі пісні та їх виконання були досконалими. Враховувались позиції, за якими оцінювались учасники фестивалю: сценічна культура, рівень виконання, артистичність, володіння голосом, підбір музичного матеріалу, індивідуальність. Викладач по вокалу  учнів Долинської музичної школи - Дарія Попова, я, як викладач композиції та концертмейстер, вислухали майже всіх конкурсантів, які змагалися в першому та заключному турах. Цей фестиваль зібрав приблизно 700 учасників. З них половина – це сучасна та народна хореографія, інша половина – вокалісти в різних номінаціях. Конкурсні програми тривали з 9 годин ранку до ночі…

Перемогою в першому турі відзначена Віталія Горова – номінація „Естрадний вокал”. Тільки сім чоловік були допущені до другого фінального туру і призові місця отримали учасники з Донецька, Могильова, Китаю.  ЇЇ ж перша спроба, я вважаю, виявилася дуже вдалою, бо одна дитина з сімки претендентів на призове місце була з маленького  містечка – Долинської!  Майстерно виступила Віталія і в номінації „Народна пісня”.

Дійство та перший тур проходив в Прилуцькому гуманітарно-педагогічному коледжу ім. І.Франка. В концертному залі була добра, якісна акустика та озвучення сцени, відеозйомка центрального та обласного телебачення, сценічні ефекти.

Самі Прилуки – охайне та сучасне місто, де з любов’ю зберігаються свої історичні традиції. В місті на 70 тисяч мешканців – 10 великих храмів. Меценати та благодійники, влада міста та району вкладають кошти в його розвиток. Це стосується і головної площі, парку, скульптур, освітлення міста, ремонту цих храмів та підтримки конкурсів та фестивалів. Студенти педагогічного коледжу були нашими кураторами: проводили екскурсії, допомагали в розташуванні, репетиціях.

Ну а ми слухали, знайомились й обмінювались електронними та поштовими адресами з конкурсантами. Найкращими нашими друзями стали молодь з Китаю – студенти Харківської консерваторії. Навіть, кореспондент Всеукраїнської газети „День” розмістив декілька фото  в Інтернеті під час нашого спілкування. Наші друзі перемогли в номінації „Народна пісня”(старший вік). Своєю артистичністю та вокальними здібностями їм сподобалася  наша Валерія Андрієнко. Так, вони майже не відходили від неї, бо вона нагадувала своїм дзвінким голосочком їх маленьких сестричок.

Валерія виступила в номінації „Естрадна пісня” і викладач Харківської консерваторії Наталія Дрожжина поставила їй високі бали.  В номінації ж „Авторська пісня ”, (а ця номінація не розподілялась за віковими категоріями), Лєра зайняла почесне третє місце ! Пісні, які народжувались у нас з нею на уроках композиції виявились, за словами поважного журі, і складними по мелодиці, і дотепними в образному вираженні. Тож я, акомпануючи та хвилюючись за неї, була дуже задоволена цим рішенням!

Диплом та грамоти вручали їм голова журі - В.Годовський та директор Міжнародного фестивалю - О.Дубовик.

Окремо хочеться подякувати батькам цих учнів, які вірять в талант своїх дітей та професіоналізм викладачів, бо вони за свої кошти відрядили дітей, пошили їм концертний одяг до кожної пісні, щоб краще підкреслити її образ. 

Попереду учнів музичної школи чекають обласні конкурси „Паросток”, „Провесінь”, конкурс юних композиторів. Бажаю нікому не зупинятись, наполегливо працювати, вірити в себе - і  ваші мрії здійсняться!

М.Бєлова – директор музичної школи

Переглядів: 559 | Додав: Marina_Belova | Теги: ХІ Міжнародний молодіжний фестиваль, Міжнародний фестиваль, участь Долинчан, фото | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 37
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0