Патріотичні пісні
|
|
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:02 | Повідомлення # 1 |
Лейтенант
Група: Адміністратори
Статус: Offline
| В цій темі Ви можете ознайомитись з патріотичними піснями Марини Бєлової на слова відомих українських поетів та поетів нашого регіону
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:04 | Повідомлення # 2 |
Лейтенант
| "Мала Батьківщина" - слова Л.Баранової, виконує ансамбль викладачів музичної школи Мала Батьківщина До 50-річчя м.Долинської Слова Любові Баранової Музика Марини Белової Містечок бачила чимало, В столицях бути довелось: Одні красою чарували, А в інших жив з великих хтось... Приспів: *Та найдорожче ще з дитинства Мені містечко степове Моя колисочка Долинська, Бо здавна рід мій тут живе. Не буду дуже величати - Не полюбляю слів гучних : Близька Долинщина, як мати, Щемка, як батьківський поріг. Приспів: Де б не була горжуся всюди, Бо Батьківщина ця мала - Рідня, сусіди, добрі люди І частка їхнього тепла. Сюди вернулась би назавжди, Бо де і як би не жила, Та вищої немає правди, Ніж Батьківщина ця мала. Приспів: *Квітуй же, мій співучий краю, Здіймайся пташкою увись - Можливо і мене згадаєш У ювілейні дні колись. (від * повторити двічі) м. Долинська 2008 р
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:06 | Повідомлення # 3 |
Лейтенант
| "Та цвіла калина" - слова М.Родинченка ТА ЦВІЛА КАЛИНА До дня незалежності України Слова М.Родинченка Музика М.Бєлової Нас біді гнітила, голод-холод бив, У глибокі ями кидали чужинці. *Та цвіла калина, соловейко жив, І земля родила. Ми ж бо українці! Коли чорний ворон забирав вночі Сина, батька, брата на тортури ниці, *Все ж цвіла калина в сонця на плечі, І земля родила. Ми ж бо українці! Україно-мати, ти живи в віках - Наше вічне диво з рушником в хатинці. *Нас не ошукати, бо живе в серцях, Воля й цвіт калини, ми ж бо українці! (від * повторити двічі) м. Долинська 1997
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:08 | Повідомлення # 4 |
Лейтенант
| "Коляда" - слова В.Романюка
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:09 | Повідомлення # 5 |
Лейтенант
| "Святий хліб" - слова Л.Ніколаєвської
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:10 | Повідомлення # 6 |
Лейтенант
| "Своя у кожного стежина ..." - слова С.Барабаш СВОЯ У КОЖНОГО СТЕЖИНА Слова С.Барабаш Музика М.Бєлової Своя у кожного стежина, і віра в кожного своя. Та в нас єдина Україна - твоя й моя. Твоя й моя. Єдина, як сльозинка в оці, що душу сповнює ущерть. Безсмертна, як душа в пророцтві, Всесильна, як любов і смерть. Вона - прадавній голос крові, вона прозріння світла мить. Як життєдайний нерв любові, як каяття, вона болить. Своя у кожного стежина і віра в кожного своя. Та в нас єдина Україна - твоя й моя. Твоя й моя. м. Долинська 1999
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 20.11.2009, 14:11 | Повідомлення # 7 |
Лейтенант
| "Україна - люба мати" - слова М.Родинченка УКРАЇНО, ЛЮБА МАТИ Слова М.Родинченка Музика М.Бєлової Синє небо, степ широкий - родова земля. В наше щастя карооке віриш ти - і я. Приспів: Україно, люба мати, Славу й честь з тобою мати Будемо завжди. На твоїм квітучім полі Розцвітають наші долі квітом молодим. Соловейко промовляє дороге ім`я, Добротою зігріває рідная земля. Приспів. Воля світить самоцвітом, світить на весь світ Не зігнути скрутам-бідам наш козацький рід! Приспів. м. Долинська 1999
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:31 | Повідомлення # 8 |
Лейтенант
| Долинська – квітка степу До 40-річчя м.Долинської Слова Михайла Родинченка Музика Марини Бєлової Тут минулих віків неповторні сліди, Тут цвіло-відцвіло стільки весен бузково! Рідне місто моє, ти завжди, ти завжди Відгукнешся, засяеш в душі веселково. Приспів: *Долинська - квітка степу, Чарівна, золота Хай щастить тобі в усьому. Та й на всі літа! Підіймалось, росло у звитяжних трудах - Через біль і печаль, через сльози вдовині. Будуть, будуть світить і в прийдешніх віках Ювілеї твої зоряні, солов`їні. Приспів: Не покинем тебе ми у скруті-біді, Мов пташата співучі у зелен-діброві. Рідне місто моє! Ти повік молодій, Колисай наші долі в добрі і любові. Приспів: (від * повторити двічі) м. Долинська 1998 р
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:49 | Повідомлення # 9 |
Лейтенант
| ЖИТТЯ ІДЕ… Слова Л.Костенко Музика М.Бєлової Життя іде, і все без коректур, і час летить, не стримує галопу. Давно нема маркізи Помпадур, і ми живем уже після потопу. Не знаю я, що буде після нас, в які природа обернеться шати. Єдиний, хто не втомлюється - час, а ми живі - нам треба поспішати. Зробити щось, лишити по собі, а ми - нічого, пройдемо, мов тіні, Щоб тільки небо, очі голубі цю землю завжди бачили в цвітінні. Щоб ці сади не вимерли, як тур, щоб ці слова не вичахли, як руди, Життя іде - і все без коректур, і як напишеш, так уже і буде. Але не бійся прикрого рядка, прозрінь не бійся, бо вони - як ліки. Не бійся правди, хоч яка гірка, не бійся смутків, хоч вони - як ріки. Людини бійся душу ошукать, бо в цьому схибнеш - то уже навіки, Людини бійся душу ошукать, бо в цьому схибнеш - то уже навіки… м. Долинська 1998
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:51 | Повідомлення # 10 |
Лейтенант
| ТИ ЛЮДИНА Слова В.Симоненка Музика М.Бєлової Ти знаєш, що ти людина? Ти знаєш про це чи ні? Усмішка твоя єдина, і мука твоя єдина, І очі твої одні. І більше тебе не буде назавтра на цій землі: Вже інші тут будуть люди, кохатимуть інші люди - Ласкаві, хороші й злі. Сьогодні усе для тебе - озера, гаї, степи, І жити спішити треба, кохати спішити треба, - Гляди же - не проспи. Бо ти на землі - людина, і хочеш того, чи ні - Усмішка твоя єдина, і мука твоя єдина, І очі твої - одні. м. Долинська 1997
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:53 | Повідомлення # 11 |
Лейтенант
| СПАЛЕНА ЮНІСТЬ До 10-річчя виведення військ з Афганістану Слова М.Родинченка Музика М.Бєлової Хлопці вмирали під небом чужим в Богом забутім краю, Та не порушили в смертнім бою клятву солдатську свою. Приспів: "Чорні тюльпани" понад ланами, "чорні тюльпани" пливуть. Ті хто загинув в Афганістані - в пам’яті нашій живуть. "Духи" підступно ховались в горах, кров'ю каміння цвіло, Друзі вмирали на наших руках - тільки ж навіщо було? Приспів. Скільки могилок з’явилось сумних! В них спочивають сини. То ж не забудемо юність оту, спалену в роки війни. Приспів. Долинська 1999
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:53 | Повідомлення # 12 |
Лейтенант
| СОЛДАТСЬКІ МОГИЛИ Слова М.Познанської Музика М.Бєлової За Батьківщину у боях вмирали Однаково дорослі і малі... За довгі роки ще не розшукали Усіх могил солдатських на землі. Розкидані вони у чистім полі, Десь при дорозі у розмай-траві... Могил отих не обминай ніколи, - Поховані у них - для нас живі! Там сплять навічно воїни-солдати, Чиїсь батьки, чиїсь брати й сини. Їм не судилось весен зустрічати Тих, що стрічаєш ти після війни. Там сплять твої ровесники-орлята, - Тепер уже були б із них орли. Схилися ж над могилами солдатів, Що у боях за тебе полягли! Долинська 1999
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:55 | Повідомлення # 13 |
Лейтенант
| СВЯТО ВАРВАРІВКИ До 200-річчя села Варварівки Слова Л.Четверик Музика М.Бєлової День народження - то свято, ждем завжди його приліт, Та не кожен проживає повні рівно двісті літ. А Варварівка сьогодні має зрілі вже літа, А Варварівка, як завжди, дуже гарна й молода. Приспів: Варварівко, Варварівко, красуне степова, І стріляна, і палена, але завжди жива. Варварівка, Варварівка, грайлива, як вода, Хоч двісті років має, але завжди жива. Ти прекрасна, гідна донька у матусі України, Свого роду берегиня, гордість рідної країни. Тож, Варварівко, прийми ти щирий, дружній наш привіт, Радісно живи й щасливо довгі, довгі сотні літ. Приспів. Долинська 1995
|
|
| |
Ruslan_pro | Дата: П`ятниця, 04.12.2009, 13:59 | Повідомлення # 14 |
Лейтенант
| ЧОРНОБИЛЬСЬКИЙ ДЗВІН Слова В.Пікуля Музика М.Бєлової Тут ніколи ніхто не сміється. Чорна тиша порожніх хатин - Тільки серце тривогою б’ється, Тільки чути Чорнобильський дзвін. Тут ніколи тепер не побачиш У малечі щасливих очей, Тільки ворон літає та кряче, Ніби згиблих шукає людей. ПРИСПІВ: Як же, люди, могли ви зробити, Щоб безлюдними стали поля? Скільки сліз ще потрібно пролити, Щоб воскресла із мертвих земля! Чом же розум любові не знає? Та невже ж ми глухі і сліпі, Що ми робимо з нашого раю? Та невже живемо у пітьмі? Чи тепер ми живем за законом, Що нехай після нас хоч потоп? Чуєш - горе Чорнобильським дзвоном Заповзає у кожен куток. ПРИСПІВ. Долинська 2009
|
|
| |